Huurverlaging voor een deel van de huurders

Geplaatst op

In 2021 kan een deel van onze huurders huurverlaging krijgen. Dit betekent dat de maandelijkse huur omlaag gaat. De overheid heeft dit landelijk bepaald. Dit geldt voor huurders met een laag inkomen die in verhouding een hoge huur betalen.

Had u in 2019 een laag inkomen? Dan stelt Woongoed de huurverlaging aan u voor. U ontvangt hierover voor 1 april 2021 een brief.
Is uw inkomen in 2020 sterk gedaald? Dan kunt u zelf de huurverlaging aanvragen. Woont u met maximaal 2 personen in uw huis? Uw kale huur moet hoger zijn dan € 633,25. Woont u met 3 of meer personen? Dan moet uw kale huur hoger zijn dan € 678,66. De inkomensgrens leest u in bovenstaande tabel.

De aanvraag
U moet kunnen bewijzen dat uw gezamenlijk inkomen in de laatste 6 maanden laag is. Dit betekent: niet hoger dan de helft van de inkomensgrens voor uw huishouden zoals hierboven staat in de tabel.

Kijk op de pagina Huurverlaging voor meer informatie.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Herinrichting deel binnentuin Stadsschuur

Samen met twee betrokken bewoners ontwikkelden Woongoed en hovenier H2Groen een mooi plan om de binnentuin aan de Stadsschuur opnieuw te herinrichten en te beplanten. Het doel was de tuin weer een frissen aanblik te geven met mooie beplanting en ruimte voor een gezellige binnenplaats zodat de bewoners daar kunnen genieten van de zon. De beplanting is heel divers geworden, van Taxushaag, Toscaanse Jasmijn, Hortensia tot een Vijgenboom. Ook wordt het pad breder gemaakt met het oog op levensloopbestendig wonen. Afgelopen donderdag waren wijkbeheerders Jason en Michel van Woongoed aanwezig samen met Arjan van H2Groen. Tijdens dit moment konden bewoners allerlei vragen stellen over de tuin. Hier werd door diverse bewoners gebruik van gemaakt en werden ideeën opgedaan. Eind november voert H2Groen de herinrichting uit. Dit duurt enkele dagen.

Terugblik Woongoeddag

Vorige week donderdag 29 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse Woongoeddag. Dit jaar organiseerden we deze in de Edelstenenbuurt.