Geplaatst op

Huurdersplatform Woongoed: “Op 29 januari 2025 organiseerde het Huurdersplatform een themabijeenkomst voor de huurders van Woongoed. Ruim 40 huurders en tien medewerkers van Woongoed waren aanwezig in het Getij en gingen in gesprek over het thema betaalbaarheid. Wat is betaalbaarheid eigenlijk? Is het wonen nog betaalbaar? Betaalbaarheid is een subjectief begrip. Het beschrijft of iets financieel haalbaar is en dat verschilt natuurlijk per huishouden en is van diverse factoren afhankelijk. Daarnaast was er een gastspreker van het adviesbureau RIGO die meer vertelde over betaalbaarheid en besprak daarbij het huishoudboekje van de corporatie.

Wij als Huurdersplatform hebben de Themabijeenkomst over betaalbaarheid zeker als een succes ervaren, ondanks het lastige onderwerp. Huurders stelden veel goede vragen, en het was fijn om te zien hoe iedereen met elkaar in gesprek ging – zowel onderling als met de medewerkers van Woongoed en met ons als platform. De feedback van de huurders was overwegend positief, met ook opbouwende kritiek die we zeker meenemen voor de volgende themabijeenkomst, die in oktober 2025 gepland staat.”

Meer weten over het Huurdersplatform? Kijk op Home | Huurdersplatform Woongoed.

IMG_5062IMG_5075

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Vacature Lid Raad van Commissarissen

Voor de Raad van Commissarissen van Woongoed Middelburg zijn wij op zoek naar een positief kritische commissaris met stevig financieel profiel.

Brief van de Belastingdienst ontvangen?

Bent u huurder van Woongoed? Dan heeft u misschien een brief ontvangen van de Belastingdienst. Hierin staat dat Woongoed uw inkomensgegevens opvroeg bij de Belastingdienst. Omdat een deel van de huurders een inkomensafhankelijke huurverhoging krijgt hebben wij deze nodig. Dit gaat om de huurders met een midden hoog of hoog inkomen. In april ontvangt u van ons de huurverhogingsbrief. Hierin kunt u precies zien hoeveel de huur omhoog gaat.

PERSBERICHT: “Afschaffen voorrang voor statushouders lost woningnood niet op”

8 Zeeuwse en West-Brabantse woningcorporaties zijn unaniem kritisch over het wetsvoorstel van Minister Mona Keijzer waarmee ze huisvesting met voorrang voor statushouders wil laten vervallen. Op basis van dat voorstel mogen gemeenten statushouders geen voorrang meer geven op een sociale huurwoning. De corporaties vinden het voorstel niet realistisch. Ze voorzien dat de voorgestelde verandering grotere problemen creëert dan het oplost.