Startsein gegeven voor nieuwbouwproject Kanaalweg

Geplaatst op

Afgelopen maandag onthulden wethouders Johan Aalberts en Chris Dekker het bouwbord voor het nieuwbouwproject van 119 appartementen aan de Kanaalweg in Middelburg. De appartementen zijn geschikt voor in totaal 236 studenten.
Hiermee speelt Woongoed in op de vraag naar meer studentenwoningen met de komst van de HZ University of Applied Sciences in Middelburg.

"Dit project toont aan dat binnenstedelijk bouwen, zelfs op de moeilijkste plaatsen mogelijk is in een goede samenwerking tussen gemeente, opdrachtgever en bouwer." Eric de Ceuster, directeur- bestuurder Woongoed Middelburg.

Het plan
De nieuwbouw bestaat uit drie gebouwen met daarin 119 appartementen. Op het terrein komen naast de drie afzonderlijke woongebouwen 48 auto parkeerplaatsen en 240 plekken voor fietsen. De locatie aan de Kanaalweg is ideaal voor studenten, naast het station en op loopafstand van de HZ en het centrum van Middelburg.

Bij het ontwerp is extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Alle appartementen zijn gasloos en niet alleen de daken maar ook de gevel wordt voorzien van in totaal 1.400m2 aan zonnepanelen.
De krappe bouwlocatie maakt het een uitdaging om te kunnen bouwen. Eén rijweg van de Kanaalweg zal daarom gedurende de bouwperiode afgesloten zijn met eenrichtingsverkeer vanaf het station richting de Schroeweg.

Planning
Volgende maand wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Vervolgens start aannemer Van Wijnen 23 november met de bouw. Woongoed verwacht april 2022 klaar te zijn met de bouw.

"We zijn trots dat we samen met woningcorporatie Woongoed Middelburg gaan bouwen aan een gloednieuwe woonplek voor studenten. Hiermee creëren we een plek waar studenten zich thuis voelen en waar ze zichzelf kunnen zijn. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om in waardevolle woonplekken te voorzien." Peter Riemers, directeur Van Wijnen Breda

Meer informatie over het project vindt u op onze projectpagina.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Herinrichting deel binnentuin Stadsschuur

Samen met twee betrokken bewoners ontwikkelden Woongoed en hovenier H2Groen een mooi plan om de binnentuin aan de Stadsschuur opnieuw te herinrichten en te beplanten. Het doel was de tuin weer een frissen aanblik te geven met mooie beplanting en ruimte voor een gezellige binnenplaats zodat de bewoners daar kunnen genieten van de zon. De beplanting is heel divers geworden, van Taxushaag, Toscaanse Jasmijn, Hortensia tot een Vijgenboom. Ook wordt het pad breder gemaakt met het oog op levensloopbestendig wonen. Afgelopen donderdag waren wijkbeheerders Jason en Michel van Woongoed aanwezig samen met Arjan van H2Groen. Tijdens dit moment konden bewoners allerlei vragen stellen over de tuin. Hier werd door diverse bewoners gebruik van gemaakt en werden ideeën opgedaan. Eind november voert H2Groen de herinrichting uit. Dit duurt enkele dagen.

Terugblik Woongoeddag

Vorige week donderdag 29 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse Woongoeddag. Dit jaar organiseerden we deze in de Edelstenenbuurt.