PERSBERICHT: Woongoed op tweede plek bij snelste stijgers in het verduurzamen van de woningvoorraad

Geplaatst op

Dit bleek uit de Energiemonitor 2022 van Atriensis (adviesbureau voor woningcorporaties) waaraan 102 woningcorporaties deelnamen. Voor het gemiddelde energielabel van de woningvoorraad staat Woongoed Middelburg op de vijfde plek.

Grootste stijger in 2021
Bij de corporaties die het meest zijn gestegen in 2021 staat Woongoed zelfs op de tweede plaats. Hier kijkt Atriensis naar het aantal gemiddelde labelstappen per woning.
De labelstappen worden afgezet tegen het gemiddelde bouwjaar. De rest van de top 5 bestaat uit woningcorporaties van buiten de provincie.

Wim Vlierhuis, manager Projecten:"Woongoed investeerde de laatste jaren veel in verduurzaming van de woningvoorraad. Afgelopen jaar was dat ruim 30 miljoen euro in bijna 975 woningen. De duurzaamheidsdoelstelling op lange termijn is duidelijk. Een energiezuinige en CO2-neutrale woningvoorraad opbouwen. Het eerste tussenstation hebben we bereikt eind 2021, onze woningen hebben gemiddeld label B. Er is minder energie nodig om de huizen te verwarmen. Wel belangrijk met die stijgende gasprijzen."

Hoe wordt een woning verduurzaamd?
Bij de meeste woningen isoleert Woongoed de vloer, muren en dak en plaatsen ze HR++ glas. Daarnaast wordt er in de woning mechanische ventilatie aangebracht en kan de huurder kiezen voor het aanbrengen van zonnepanelen op het dak. Woongoed gaat daarnaast samen met huurders in gesprek over de woning en kijkt welke onderhoudswerkzaamheden gelijk meegenomen kunnen worden. Zo doet de woningcorporatie onderhoud en verduurzaming in een keer en wordt overlast ingeperkt.

Welke woningen gaat Woongoed dit jaar aanpakken?
In 2022 staan er 400 woningen op de planning om te verduurzamen. Zo is een plan gemaakt voor de verduurzaming van twee flats aan de Oosterschelde- en Maasstraat. Met medewerking van de bewoners wil Woongoed de 80 woningen in de tweede helft van het jaar energiezuiniger en gasloos maken. Ook krijgen de woningen een complete facelift zodat ze qua beeld mooi aansluiten op de (nieuwe) gebouwen rond het Westerscheldeplein. Afgelopen week heeft meer dan 70% van de bewoners ingestemd met de plannen.

Zekerheid bieden
Met het verduurzamen van haar woningen wil Woongoed haar huurders ook zekerheid bieden. Zekerheid op een woning die toekomstbestendig is. Goed geïsoleerd, energiezuinig en hiermee ook betaalbaar.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Herinrichting deel binnentuin Stadsschuur

Samen met twee betrokken bewoners ontwikkelden Woongoed en hovenier H2Groen een mooi plan om de binnentuin aan de Stadsschuur opnieuw te herinrichten en te beplanten. Het doel was de tuin weer een frissen aanblik te geven met mooie beplanting en ruimte voor een gezellige binnenplaats zodat de bewoners daar kunnen genieten van de zon. De beplanting is heel divers geworden, van Taxushaag, Toscaanse Jasmijn, Hortensia tot een Vijgenboom. Ook wordt het pad breder gemaakt met het oog op levensloopbestendig wonen. Afgelopen donderdag waren wijkbeheerders Jason en Michel van Woongoed aanwezig samen met Arjan van H2Groen. Tijdens dit moment konden bewoners allerlei vragen stellen over de tuin. Hier werd door diverse bewoners gebruik van gemaakt en werden ideeën opgedaan. Eind november voert H2Groen de herinrichting uit. Dit duurt enkele dagen.

Terugblik Woongoeddag

Vorige week donderdag 29 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse Woongoeddag. Dit jaar organiseerden we deze in de Edelstenenbuurt.