PERSBERICHT: Eerste woningen van groot vernieuwingsproject ’t Zand opgeleverd

Geplaatst op

Donderdag 26 juli werd de afronding van de verduurzaming van 74 woningen in 't Zand gevierd. Bewoners, bouwbedrijven en ook wethouder Johan Aalberts waren hierbij aanwezig. De verduurzaming van deze woningen sluit aan bij het doel van Woongoed om een woning te bieden met een gezond binnenklimaat. Een van de pijlers uit hun nieuwe ondernemingsplan.

Aanpak woningen
In dit project voerde Woongoed bij 74 woningen aan de Poelendaeleweg, De Ruyterstraat, de Baarsjesstraat en het Karel Doormanplein duurzaamheidsmaatregelen uit. Een investering van ruim € 4 miljoen. Hierdoor hebben nu alle woningen energielabel A en de woningen met zonnepanelen zelfs label A+. Voor de renovatie beschikten de woningen over energielabel E. Om het A-label te bereiken zijn onder andere alle kozijnen vervangen en is bijna de hele woningen geïsoleerd, van dakkapel tot kruipruimte.

Kris Reijnierse, projectleider: "In elk project kijken we altijd hoe we samen het voor de huurders zo makkelijk mogelijk kunnen maken. Zodat zij zo weinig mogelijk overlast ervaren aan de werkzaamheden. In dit project was er daarom een zogenaamde rust- en slaapwoning beschikbaar. Hier konden huurders op aanvraag in verblijven als zij veel hinder ondervonden van de werkzaamheden. Uiteindelijk hebben zo'n 7 huishoudens hier gebruik van gemaakt. Daarnaast was er ook een groep vrijwilligers die hielp bij vragen uit de buurt. Zo werd er samen een boom weggehaald die te groot was geworden, het onderhoud in de weg stond, en de huurder moeilijk zelf kon weghalen. Erg fijn om te zien dat mensen uit de buurt elkaar zo willen helpen."

Symbolische afsluiting van het project
Directeur-bestuurder Eric de Ceuster van Woongoed Middelburg en Marlijn Lodewijks, vestigingsdirecteur van Van Wijnen Breda rijkten een symbolisch cadeau uit aan de speeltuin. Een nieuw speelgoedvoertuig voor de kinderen in de wijk. De speeltuin is een belangrijke ontmoetingsplek en zorgt voor een prettige buurt. Het brengt mensen samen. Woongoed wil hier graag aan bijdragen.

De andere woningen in de wijk
Deze verduurzaamde woningen zijn onderdeel van een groter geheel waarin Woongoed naast deze 74 woningen ook 148 woningen gaat slopen en opnieuw opbouwen.
Het slopen van de 148 woningen gaat in vijf verschillende fases. De woningen aan de Poelendaeleweg 29 t/m 41 en 45 t/m 51 zijn als eerste aan de beurt. De bewoners ontvingen hierover in het voorjaar al bericht. De gehele wijk is na verwachting in de winter van 2025 vernieuwd.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Herinrichting deel binnentuin Stadsschuur

Samen met twee betrokken bewoners ontwikkelden Woongoed en hovenier H2Groen een mooi plan om de binnentuin aan de Stadsschuur opnieuw te herinrichten en te beplanten. Het doel was de tuin weer een frissen aanblik te geven met mooie beplanting en ruimte voor een gezellige binnenplaats zodat de bewoners daar kunnen genieten van de zon. De beplanting is heel divers geworden, van Taxushaag, Toscaanse Jasmijn, Hortensia tot een Vijgenboom. Ook wordt het pad breder gemaakt met het oog op levensloopbestendig wonen. Afgelopen donderdag waren wijkbeheerders Jason en Michel van Woongoed aanwezig samen met Arjan van H2Groen. Tijdens dit moment konden bewoners allerlei vragen stellen over de tuin. Hier werd door diverse bewoners gebruik van gemaakt en werden ideeën opgedaan. Eind november voert H2Groen de herinrichting uit. Dit duurt enkele dagen.

Terugblik Woongoeddag

Vorige week donderdag 29 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse Woongoeddag. Dit jaar organiseerden we deze in de Edelstenenbuurt.