Handen uit de mouwen tijdens de Woongoeddag

Geplaatst op

Woensdag 26 juni gingen alle medewerkers van Woongoed de wijk in, voor de jaarlijkse Woongoeddag. Dit jaar hielpen we onze huurders in de Buitenhove, Buitenhovelaan, Roozenburglaan en de Vrijlandstraat met het opruimen van grofvuil en het opknappen van tuintjes. We kregen daarbij hulp van Orionis Walcheren, Welzijn Middelburg, CitySeeds Middelburg en Fooddelta Zeeland. Ook wethouder Johan Aalberts stak de hele middag een helpende hand toe.

Heggen langs brandgangen werden gesnoeid, we maakten tientallen tuinen vrij van afval en overwoekerend groen en voerden 2 grote containers vol overbodige spullen af. Ondertussen lieten bewoners zich informeren over energiebesparing en leefden de kids uit de buurt zich uit op springkussens. Een succesvolle dag!

Volgend jaar organiseren we de Woongoeddag weer in een andere buurt.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Herinrichting deel binnentuin Stadsschuur

Samen met twee betrokken bewoners ontwikkelden Woongoed en hovenier H2Groen een mooi plan om de binnentuin aan de Stadsschuur opnieuw te herinrichten en te beplanten. Het doel was de tuin weer een frissen aanblik te geven met mooie beplanting en ruimte voor een gezellige binnenplaats zodat de bewoners daar kunnen genieten van de zon. De beplanting is heel divers geworden, van Taxushaag, Toscaanse Jasmijn, Hortensia tot een Vijgenboom. Ook wordt het pad breder gemaakt met het oog op levensloopbestendig wonen. Afgelopen donderdag waren wijkbeheerders Jason en Michel van Woongoed aanwezig samen met Arjan van H2Groen. Tijdens dit moment konden bewoners allerlei vragen stellen over de tuin. Hier werd door diverse bewoners gebruik van gemaakt en werden ideeën opgedaan. Eind november voert H2Groen de herinrichting uit. Dit duurt enkele dagen.

Terugblik Woongoeddag

Vorige week donderdag 29 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse Woongoeddag. Dit jaar organiseerden we deze in de Edelstenenbuurt.