Anja de Groene, voorzitter raad van commissarissen, op bezoek bij Pennywafelhuis in Meanderflat

Geplaatst op

Op donderdag 9 juli ging Anja de Groene, voorzitter van onze raad van commissarissen en ambassadeur vrijwilligerswerk op bezoek bij het Pennywafelhuis in de Meanderflat.
Over dit bezoek schreef zij een blog die te vinden is op de website van Welzijn Middelburg.


Nieuwsgierig naar de blog? Lees hier meer.



''vrijwilliger Ria ontvangt mij en brengt me naar Marlou Pluijmaekers en Anda van Riet. Deze kunstenaars zijn in 2015 gestart met het community art project Pennywafelhuis; Marlou is schilder en Anda fotograaf. Achter de garage is een woning geschikt gemaakt voor allerlei activiteiten, zoals een atelier waar bewoners creatief aan de slag kunnen en met elkaar kunnen koffiedrinken. Ook zijn er een eetkamer en een tuin waar gekookt, gegeten en getuinierd kan worden door bewoners van de Meanderflat en de rest van Dauwendaele.''

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Herinrichting deel binnentuin Stadsschuur

Samen met twee betrokken bewoners ontwikkelden Woongoed en hovenier H2Groen een mooi plan om de binnentuin aan de Stadsschuur opnieuw te herinrichten en te beplanten. Het doel was de tuin weer een frissen aanblik te geven met mooie beplanting en ruimte voor een gezellige binnenplaats zodat de bewoners daar kunnen genieten van de zon. De beplanting is heel divers geworden, van Taxushaag, Toscaanse Jasmijn, Hortensia tot een Vijgenboom. Ook wordt het pad breder gemaakt met het oog op levensloopbestendig wonen. Afgelopen donderdag waren wijkbeheerders Jason en Michel van Woongoed aanwezig samen met Arjan van H2Groen. Tijdens dit moment konden bewoners allerlei vragen stellen over de tuin. Hier werd door diverse bewoners gebruik van gemaakt en werden ideeën opgedaan. Eind november voert H2Groen de herinrichting uit. Dit duurt enkele dagen.

Terugblik Woongoeddag

Vorige week donderdag 29 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse Woongoeddag. Dit jaar organiseerden we deze in de Edelstenenbuurt.