Betaalproblemen

De huur moet u voor de 1e van de maand betalen. Wanneer u niet op tijd betaalt, sturen wij een betalingsherinnering.

Kunt u niet op tijd betalen? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we dan naar een oplossing. Bijvoorbeeld een betalingsregeling om de achterstand in maandelijkse termijnen af te lossen.

Voorwaarden voor afsluiten betalingsregeling

Aan het afsluiten van een betalingsregeling zijn regels verbonden:

  • De huurschuld mag niet groter worden. Naast het afgesproken (termijn)bedrag betaalt u de maandelijkse huur op tijd. Dit betekent dat ook dit bedrag voor de 1e van de maand op onze rekening staat.
  • Zolang de betalingsregeling loopt, kunt u geen uitstel van betaling krijgen.
  • U betaalt het termijnbedrag van de betalingsregeling voor de 1e van de maand. Betaalt u te laat of niet? Dan vervalt de betalingsregeling en dragen wij de vordering over aan de deurwaarder.
  • Komt u de afspraken niet na? Dan schakelen wij een deurwaarder in. De kosten voor de deurwaarder tellen we op bij de huurschuld.

Inloopspreekuur

Heeft u geldzorgen en wilt u dit met iemand bespreken? Bij de bibliotheek in Middelburg is elke donderdag een inloopspreekuur tussen 10.00 en 11.00 uur.
Adres: Kousteensedijk 7.


Budgetcoach

Heeft u moeite met het bijhouden van uw administratie? Vindt u het lastig om
uw in- en uitgaven bij te houden? Verschillende partijen kunnen u hierbij helpen:


Extra hulp nodig?

Heeft u een bijstandsuitkering? Of werkt u, maar heeft u een laag inkomen (tot 130% van de bijstandsnorm)? Dan zijn er financiële mogelijkheden om u te helpen. Hier kunt u ook gebruik van maken als u ondernemer bent met een laag inkomen en weinig vermogen.

Op de site van Orionis Walcheren kunt u er alles over vinden. Ook leest u daar waar u wel of geen recht op geeft. Let op: voor inwoners van Middelburg en Vlissingen gelden andere regels.

Lukt het u zelf niet de aanvragen te doen? Neemt dat contact op met Vizita of de Sociale Cliëntenraad Walcheren. Zij helpen u graag.

Klik hier voor een overzicht van de drie instanties en welke hulp u kunt krijgen.

Zit u krap bij kas? Trek tijdig aan de bel!